26.
Novemberdag på fjorden
Då eg kom ut på trappa slo frosten i mot meg.
Gradestokken viste syv kalde grader.
Fjorden ligg speilblank, så fjellan får speilt seg,
og vise fram lier, knausa og trær uten blader.
Alt ligg telrette førr turen eg ska ut på.
Hvis løkka e god blir det kokfisk å få.
I naustdøra stoppe eg opp lite grann,
og ser om det e skjellis på tur.
Når kraftforsyninga sleppe ut masse med vann
kommer isen og den karen e lur.
Så sette eg ut båten og begynne å ro.
Litt spent det e eg, blir det kokfisk montro.
Kjølbordet e klomna, så spissa lek som ei korg.
Men det e lite å gjøre med skaden i dag.
Dagan e kort, så det gjeld å få setta snikan.
Fersk fisk tel middag gjer stort velbehag.
Dagranda veks og fargan e mange.
E det rart at tankan tel en drømmar bli lange.
Snikan e setta. No blir det å vente,
så hysa og torsken får tid tel å ete.
Fin, fin makrell fra agnforsyninga sitt lager.
Den va ikke billig, men eg får svimlanes rente.
Frisk luft, men eg har neglebit i vente,
og naturoppleveisa som forfedrene fikk i si tid.
Første sniken e oppe og fangsten blei bra.
En småsei, ei hyse og en kjevling ligg i stampen.
Eg egne på nytt og ser ette mea der eg setta den ut.
Vindgråen ha ført meg bort fra der eg setta i sta.
Svartbak, havørn og andre fugla e med.
Utvanna agnbita gjer ikke svoltne maga i fred.
Dagslyset i november har det travelt må vite.
Det e ikke kver dag det får vise seg fram,
når gråvær, snykov og høststorma kommer.
I dag ser man fargan i naturen, og det e ikke lite.
Kontura på himmelen, snyflekka på jorden.
En eventyrverden sedd i fra fjorden.
Alle snikan e draggen. Eg ser ned i stampen,
slett ikke verst. Det bleikokfisk også i dag,
tel og med ei kveite. Ikke rare lappen,
men ho va der, nesten heilt på tampen.
Dem sei at småfisk føre handa tel munnen.
Det e tanka som kommer den her adventstunden.
Båten skure mot fjæra. Eventyrstunda e borte.
Den må brukes og nytes når dagan e korte.
Det e svinkaldt, men humøret e på topp.
Fisken må sløyes og båten ska opp.
Det blir godt å få ovnsvarme i kroppen.
Fersk fisk og middagskvil, det e no toppen.
--------
Då eg kom ut på trappa slo frosten i mot meg.
Gradestokken viste syv kalde grader.
Fjorden ligg speilblank, så fjellan får speilt seg,
og vise fram lier, knausa og trær uten blader.
Alt ligg telrette førr turen eg ska ut på.
Hvis løkka e god blir det kokfisk å få.
I naustdøra stoppe eg opp lite grann,
og ser om det e skjellis på tur.
Når kraftforsyninga sleppe ut masse med vann
kommer isen og den karen e lur.
Så sette eg ut båten og begynne å ro.
Litt spent det e eg, blir det kokfisk montro.
Kjølbordet e klomna, så spissa lek som ei korg.
Men det e lite å gjøre med skaden i dag.
Dagan e kort, så det gjeld å få setta snikan.
Fersk fisk tel middag gjer stort velbehag.
Dagranda veks og fargan e mange.
E det rart at tankan tel en drømmar bli lange.
Snikan e setta. No blir det å vente,
så hysa og torsken får tid tel å ete.
Fin, fin makrell fra agnforsyninga sitt lager.
Den va ikke billig, men eg får svimlanes rente.
Frisk luft, men eg har neglebit i vente,
og naturoppleveisa som forfedrene fikk i si tid.
Første sniken e oppe og fangsten blei bra.
En småsei, ei hyse og en kjevling ligg i stampen.
Eg egne på nytt og ser ette mea der eg setta den ut.
Vindgråen ha ført meg bort fra der eg setta i sta.
Svartbak, havørn og andre fugla e med.
Utvanna agnbita gjer ikke svoltne maga i fred.
Dagslyset i november har det travelt må vite.
Det e ikke kver dag det får vise seg fram,
når gråvær, snykov og høststorma kommer.
I dag ser man fargan i naturen, og det e ikke lite.
Kontura på himmelen, snyflekka på jorden.
En eventyrverden sedd i fra fjorden.
Alle snikan e draggen. Eg ser ned i stampen,
slett ikke verst. Det bleikokfisk også i dag,
tel og med ei kveite. Ikke rare lappen,
men ho va der, nesten heilt på tampen.
Dem sei at småfisk føre handa tel munnen.
Det e tanka som kommer den her adventstunden.
Båten skure mot fjæra. Eventyrstunda e borte.
Den må brukes og nytes når dagan e korte.
Det e svinkaldt, men humøret e på topp.
Fisken må sløyes og båten ska opp.
Det blir godt å få ovnsvarme i kroppen.
Fersk fisk og middagskvil, det e no toppen.
--------
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar